07-02-06

Dag 2 - 17 januari 2006

 
 
 
 
 
 
 
 

 

“Vjenna hier, Vjenna voet, Vjenna zit,…”

Hoofdrolspeler Kevin ‘Symons’ Janssens heeft zijn handen vol met zijn nieuwe collega-actrice. Voor Vjenna, de 9 jaar oude herdershond met één bruin en één blauw oog, is het haar vuurdoop op de set. Ze werd verkozen uit een casting van 5 honden. Haar kunsten zullen trouwens 23 draaidagen te bewonderen zijn. Haar eerste dag is alvast een succes.

 

Dit wordt gevierd in de champagnescène waar Axel ‘Koen’ Daeseleire op spectaculaire wijze met een dolk een champagnefles sableert. Koen is uitermate enthousiast, want hij heeft net zijn ‘Trans Mare’ te water gelaten. Door chef camera Danny subliem in beeld gebracht vanuit kikvorsperspectief. Ook Tine ‘Marleen’ Reymen, de vrouw van Koen drinkt met enige bedenkingen over Koen’s plan, een glaasje mee.

 

Kort voor de break is er nog een fotoshoot met Koen in een knalrood zeilpak. Deze SFX (lees ‘special effects’) foto’s zijn nodig voor de opnames met Koen in Londen.

 

De slipwaykaai van de Maritieme Site Oostende is trouwens de ganse dag de ‘place to be’. Eénmaal de avond valt, worden er door de electro’s een tweetal prachtig belichte sets opgezet. Neem daarbij het camerawerk van Danny, het getoeter van de schepen, het gekrijs van de meeuwen, de blik van Symons… en een adembenemend shot ligt voor eeuwig verankerd op het witte doek.

 

Er heerst dus na afloop van de tweede draaidag, naar het ondertussen al legendarische stopwoord van 1° assistant regisseur Eddy, ‘HAPPINESS’…

 

 

12:06 Gepost door ©NyklyN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.