13-02-06

Dag 13 - 1 februari 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Windkracht 10 logeert vandaag in het kwartier Lt de Bersaques in Goetsenhoven nabij Tienen. De set is de voorbije maand opgebouwd en stelt in het verhaal eigenlijk het interieur van de luchtmachtbasis Koksijde voor. Alvast een pluim voor de bouwers, want het ziet er oogverblindend en net echt uit. De kleedkamer bijvoorbeeld is zelfs een beetje geïnspireerd op die van Top Gun.

 

De douchescene wordt heel even uitgesteld omdat de boiler niet mee wil, maar na een stevige maaltijd, blijkt deze toch voldoende opgewarmd om voor een stomende regen te zorgen.

 

Assistent rekwisiteur Hendrik stelt vandaag het scramblebord samen aan de hand van portretten van de 2 seaking crews. Hij fabriceert ook de stickers die overal te zien zijn van in de kleedkamer tot in de douches. Op één van de spiegels hangt zelfs een verwijzing naar een echte piloot van het 40ste: ‘FOZZY’of piloot Karel Kinable. Zo steekt de film vol van die leuke ‘inside information’ …

 

Alle shots worden tot in de kleinste details voorbereid. Zoals Marleen(Tine Reymer) die moet zeggen: “De CO verwacht u” met klemtoon op de ‘CO’. Gewoon een kwestie van de teugels niet te strak, maar stevig in handen te houden.

 

Ook hond Vjenna(Nelson) begint het acteren aardig onder de ‘poot’ te krijgen, in nog geen 5 minuten is de klus geklaard.

14:41 Gepost door ©NyklyN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.