13-02-06

Dag 7 - 24 januari 2006

 

 

 

 

 

 

 

Hogere officieren en hun partner zijn uitgenodigd op het ‘Feest van de Dynastie’. De minister van defensie, de kabinetchef, de generaal van de luchtmacht, die van de landmacht, ja ook de CO van het 40ste van Koksijde, Jean-Louis De Jonghe(Warre Borgmans) is aanwezig.

 

‘Mensen! Mensen! Even uw aandacht.’ Plotseling weerklinkt de stem van Jakob(figuratie) door de salons, van het 18e eeuwse kasteel d’Ursel in Hingene. Jakob begeleidt de 150 edelfiguranten. Een moeilijke taak, want het feest moet er zo echt mogelijk uitzien. Maar door zijn overweldigende woordenschat en lichaamstaal hangen de 150 aan zijn lippen en acteren ze alsof ze elke dag het feest van de Dynastie vieren. Hij is de enige echte ‘WARE JAKOB’, een zegen voor de crew.

 

Terwijl de drank rijkelijk vloeit - voor de gelegenheid is de champagne vervangen door canada dry, de rode wijn door druivensap en de witte wijn door appelsap - laat de minister van defensie doorschijnen, aan zijn hoge gezelschap, dat hij op de hoogte is van een weddenschap… Is er hier sprake van een zekere rivaliteit tussen de verschillende machten?…

 

We zijn een gat in de nacht, als er applaus weerklinkt, het martini-shot is net achter de rug. De stilte sluipt langzaam terug het kasteel binnen. Ook Jakob trakteert zijn stem met een welverdiende nachtrust.

10:17 Gepost door ©NyklyN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.