06-03-06

Dag 30 - 1 maart 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van het vuur en water in Londen, naar de sneeuw en koude in de Ardennen. Vandaag landt Windkracht10 in Purnode, ergens niet zo ver van Dinant. Een prachtige weg die doorheen het sneeuwwitte bos slingert, vormt de rode draad die zich een weg baant tussen de verschillende scenes. Hier voel je de kracht van de natuur. De lokatie’hunters’ verdienen een extra pluim op hun jachthoed.

 

De mensen van de opnameleiding zorgen ervoor dat de weg tijdens opnames verkeersvrij blijft. Soms dienen zij ook de cateringtafel te verplaatsen alvorens deze ten prooi valt aan het alles verslindende oog van de camera.

 

Over camera gesproken, vandaag gebruiken we een steadicam, een soort van zwevende camera. Het ziet er een lichtgewicht uit, maar volgens Jo Vermaercke(chef steadicam) blijven het toch telkens een lastige 25-tal kilogram om dragen.

 

In het bos vinden we Hippolyte Eloy terug. Hij vertolkt de rol van Benoit. De 5-jarige jongen heeft vandaag geen geluksdag, want tijdens de eerste 2 scenes valt hij al evenveel maal. Gelukkig beschikt de crew over heel wat moederinstinct. Enkele helende traantjes, een knuffel, een zoen en Hippolyte is alweer in actie.

 

Soms valt er een sneeuwbui uit de lucht. Soms veroorzaakt door de Seaking, die alle sneeuw van de bomen blaast, soms veroorzaakt door de weergoden. Daarom maakt Björn(2°camera assistant) gebruik van de houten klap. Deze kan wel tegen een stootje en björn ook natuurlijk.

 

10:31 Gepost door ©NyklyN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.