27-03-06

Dag 41 - 16 maart 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19u34 Een laagvliegend object zoeft door de duisternis net boven het wateroppervlak van Dok 2 in de marinebasis van Zeebrugge. Als het naderbij komt herkennen we de rode neus van de SeaKing. Een beetje verder in het water ligt een Zodiac waarin we Koen en Rick aantreffen ….

De ganse crew zakt met een immens liftplatform (ongeveer de grootte van een voetbalveld) tot op waterniveau. Om de zoveel tijd wordt het platform een aantal centimeter terug naar omhoog gehesen. Omwille van eb en vloed. Dit alles wordt gecoördineerd door François Winkelmans van de Marinebasis Zeebrugge.

 

Even voordien ontmoeten we in de make-up/costume een duiker-opblaaspop. Jutta en Kevin drogen het natte duikerpak van Rick. Kevin houdt alle openingen van het pak dicht en Jutta blaast warme lucht in één mouw met een haardroger.

Ondertussen kampt Axel Daeseleire met wateroverlast in zijn Zodiac. Met een soepbekertje weet hij zijn bootje  droog te houden, wat niet gezegd kan worden van zijn kledij.

 

Tijdens de opnames moet het personage van Rick in het ijskoude water duiken. Duiker Rycx neemt de plaats in van Kevin. Ondanks de koude voelt hij zich toch veel beter in het water dan uit het water. Het water is zijn 2° thuis.

17:08 Gepost door ©NyklyN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.