27-03-06

Dag 42 - 17 maart 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag zijn Tine Reymer, Gert Winckelmans en Axel Daeseleire op de set voor hun laatste draaidag. Ze zullen deze dag niet vlug vergeten want koude temperaturen en zeer plaatselijke regenbuien van het team van Olivier zorgen ervoor dat er massa’s handdoeken aan te pas moeten komen. De opnameleiders zorgen voor emmers met warm water om te voorkomen dat de handen bevriezen. De crew die niet rond de camera werkt, zoekt een plaatsje uit de wind.

 

De regen zet onmiddellijk ook de toon van de scenes, want die zijn nogal triestig van klankkleur. We weten natuurlijk dat het niet echt is, maar toch voel je meteen al dat deze scenes voor een kippenvel moment zullen zorgen op het witte doek.

Net voor actie maakt Axel zich klaar om te acteren. Dan werpt hij zijn handdoeken en dekens weg en stormt hij roepend op de set;”allez, waar blijft die regen.”

 

Voor de scene met de Wielingen treffen we Juju (machinist) aan op een brancard. Hij speelt even stand-in voor Axel die zich binnen aan het opwarmen is. Juju heeft zijn tweede roeping gevonden en voelt zich al snel thuis op de brancard.

 

Soms draaien we op 6beelden/seconde, wat een heel bevreemdend schokkend effect heeft op het beeld. Super...

 

Door onvoorziene omstandigheden is assistent regisseur Eddy genoodzaakt om de set te verlaten. Bij deze wensen we hem veel sterkte toe...

17:30 Gepost door ©NyklyN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.