27-03-06

Dag 43 - 20 maart 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het binnenkomen van de loods (Polygoom kamp in Brasschaat) denk ik een echte SeaKing aan te treffen. Maar uit een grondiger studie blijkt dat het hier gaat om een SeaKing die door de ploeg van décor op schaal 1:1 is nagebouwd. Indrukwekkend tot in de kleinste details. Dit moet absoluut een museumstuk worden.

 

De SeaKing maakt zelfs hetzelfde geluid als de echte, doch iets minder oorverdovend. De beweging van de SeaKing wordt gesimuleerd door enkele mensen van décor die achteraan duwen op de plaats waar bij de echte SeaKing de staart begint. Enkele bezoekers waaronder topmensen van coproducent VRT lachen geamuseerd bij het zien van dit spektakel. De eerste rushes kunnen hen alvast ook bekoren, dus niets dan vrolijke gezichten. De echte crew van het 40ste is ook aanwezig om nog enkele aanwijzingen te geven betreffende het taalgebruik. En natuurlijk controleren zij of het interieur er net zo uitziet als die van de echte SeaKing.

 

Tijdens de opnames in de SimulSeaKing is er heel weinig plaats voor cast en crew maar we kruipen dicht tegen elkaar aan.

Eenmaal de cargodeur open is, komen we in een helse regenstorm terecht. De crew van Koen is op zoek naar iets of iemand… , maar Bertje vindt voorlopig niets op de radar of toch… Eerst wordt Rick naar beneden gewinchd en daarna ook Alex, maar niet echt diep want na een metertje komen ze op een tafel terecht.

 

Tegen het einde van de draaidag wordt nog een groen scherm opgetrokken: de Green Key. Dit wordt gebruikt als achtergrond waarop dan in post productie andere bewegende beelden gemonteerd kunnen worden.

17:48 Gepost door ©NyklyN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.