12-04-06

Dag 44b - 22 maart 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We bevinden ons nog altijd op de Superfast ergens in volle zee. Tot de moment dat we de boot zullen verlaten, zijn we officieel nog steeds in ‘the best small country in the world’ zoals de schotten hun prachtige land zelf noemen.

 

‘s Morgensvroeg treffen we iedereen aan op het bovendek dat eerst nog ijs- en sneeuwvrij gemaakt wordt. Ter plekke treffen we Wim(chef licht) aan die lijkt te gaan vissen met een winchhaak. En hij heeft meteen beet, want plotseling hangen Rick en Alex aan zijn geïmproviseerde hengel(statief). Beide hoofdrolspelers hebben er zin in, want ze slaan al onmiddellijk een dansje uit hun bottinen. Eerste en tweede camera-assistant zijn Graham Johnson en Theo Dorides Constantines, want Bjorn en Jan die draaien vanuit de Seaking met the second unit. Script Elly zeult intussen al een aantal weken rond met kilo’s papier. Alles wat gebeurt op de set wordt zorgvuldig door Elly in detail genoteerd. Een niet te onderschatten en zeer belangrijke job, cruciaal voor de continuïteit van de film.

 

In de namiddag komen 2 engelse acteurs in actie. Ook Toddy(10 jaar oude mannelijke herdershond) is van de partij en springt op de brancard om zo naar boven te worden gewincht met rick en een backpacker. Toddy (schots voor ‘warme whisky met kruiden’) acteert hier als stand-in voor Vjenna. Voor de moeilijkste scenes is er zelfs een stand-in voor Toddy: een pluchen namaakhond. De namaakhond wordt gebruikt tijdens de echte winch tot boven in de Seaking.

Toddy daarentegen acteert voor de close scenes met de namaakwinch, een constructie in elkaar gebokst door de machinisten. Op dek 5 bevinden zich de acteurs en op dek 6 trekken enkele mensen van de crew de winchhaak omhoog.

 

Eenmaal we in Zeebrugge zijn aangekomen, kunnen we nog tot 16u op de boot blijven om verder te draaien.  Jakob van de figuratie staat in Zeebrugge met enkele figuranten maar mag ook nu de boot niet op want de Superfast blijft schots grondgebied tot wanneer deze terug vertrekt uit een haven van een ander land. De relatie Jakob-Superfast zal wel nooit iets worden…

 

 

 

 

14:37 Gepost door ©NyklyN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.