12-04-06

Dag 47 - 25 maart 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaai 208.

Zeebrugge.

Schip Alexander Von Humboldt.

 

Doorheen een stevig mistgordijn, opgetrokken door Jacques (mistman van Olivier De Laveleye), ontdekken we in één van de gangen van het schip de cast en crew. In het verhaal is dit de zinkende Tigris, die enkele weken voordien ook in de Pinewood Studios hetzelfde aan het doen was.

 

Gideon(electro) heeft een simpele spiegeldraaimolen in elkaar gestoken waardoor in de gang een oranje zwaailicht effect ontstaat. Het toont aan dat creativiteit één van de belangrijkste aspecten is tijdens het draaien van een film.

 

Even later treffen we in de machinekamer een wirwar van buizen, wielen en bouten aan maar ook enkele gewonde aziatische matrozen. Tijdens de opnames is de benedenvloer nog zichtbaar, maar op de laptop van Jan van GRID wordt een kolkende watermassa gesimuleerd. Lang leve de vooruitgang.

 

De machinekamer is door zijn open structuur, vele trappen en verdiepingen een plezier om te werken want je kan de actie vanuit alle mogelijke hoeken filmen. Daar maakt de crew dan ook handig gebruik van.

15:36 Gepost door ©NyklyN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.